Met 3 kleine kindjes vond ik dat eigenlijk ook wel een verplichting. Dus begin november 2014 ben ik begonnen met een eetpatroon waar vooral groenten fruit en vis/kip/ei/vetten de boventoon voerde. Ook dronk ik geen frisdrank/bier/koffie met suiker etc meer, alleen nog water, koffie zonder suiker of vooral groene thee zonder suiker. Ook was ik begonnen met het nemen van wat supplementen zoals vitamine-D/omega3 visolie/chroom/vitamine B/knoflook/kaneel. Mijn controles waren toen elke maand, en mijn glucose daalde naar zon.3 nuchter en mijn Hb1ac daalde ook gestaag naar. De verpleegkundige vond het fantastisch, maar ik was nog lang niet tevreden.

diabetes koolhydraten nu vastbesloten om het ook goed aan te pakken. Mijn doel was in 6 maanden zon 20 kilo af te vallen, anders te gaan eten en drinken, en diabetes en hoge bloeddruk om te keren. Natuurlijk is dat een hele omschakeling, maar ik was/ben flink gemotiveerd om mijn doelen te bereiken.

Ik moest toen na 3 dagen weer een test laten doen om de Hb1ac te bepalen. Ik ben direct na dat me verteld was dat mijn glucose zo hoog was direct gestopt met alle geraffineerde koolhydraten en dat had effect natuurlijk, want mijn glucose was die 2de meting 2 punten lager.7, mijn Hb1ac was toen 66! Overigens had ik best wat overgewicht met 102 kilo.80m lengte, en een hoge bloeddruk van 160/95. Mijn cholesterol was gelukkig het beste eraan toe, in ieder geval was het slechte ldl niet te hoog. Na de eerste schrik verwerkt te hebben ben ik me eens gaan verdiepen in de materie. Iets wat ik elke diabetes- patiënt aan zou raden! Ik kwam er ook al snel achter dat diabetes type 2 niet per definitie zoals vaak verteld wordt een chronisch progressieve ziekte is, maar eigenlijk in de meeste gevallen volledig omkeerbaar is! Na me goed ingelezen te hebben in de mechanisme achter diabetes, zoals insuline resistentie en hoe dat ontstaat, en de verminderde werking van de bètacellen in de alvleesklier ben ik opzoek gegaan naar een manier om dit alles in mijn geval te verbeteren. Ik had het filmpje van de professor uit Newcastle gezien en dat klonk natuurlijk heel interessant, maar ook heel logisch eigenlijk. Tevens vond ik vele filmpjes op van Dr Jason Fung (bij jouw wel bekend denk ik die een hele duidelijke uitleg gaf. En liet zien dat vooral de therapie die voorgeschreven wordt door artsen en verpleegkundigen de boosdoener is, en de oorzaak van de chronische progressie van de ziekte.

diabetes koolhydraten

Wat is diabetes - vragen over diabetes


April 2015, beste koen, Allereerst bedankt voor je duidelijke uitleg in de vorm van harde de presentaties. Ik wil je graag laten weten hoe het mij is vergaan de afgelopen maanden. Misschien dat het verhaal ook een ander kan helpen? Ik zal me eerst even voorstellen. En ik ben 44 jaar oud. In oktober van 2014 is er bij mij diabetes type 2 geconstateerd. Mijn nuchtere bloed glucose was toen.7.

Blog - grip op diabetes, atkins Low Carb dieet


Suikerziekte dieet - suikerziekte is langzaam maar zeker de meest catastrofale ziekte aan het worden van onze moderne maatschappij. Diabetes, type 2 is de meest. Diabetes of suikerziekte voorkomen of genezen kan nog niet. Maar men kan wel de invaliderende complicaties proberen te vermijden. Ben je op zoek naar een di tist in je buurt of online? Hier vind je adressen, foto's en links van di tisten van het Grip. 22 Wenn du sehr aktiv bist, multipliziere deinen Grundumsatz mit 1,4 bis 1,5. (zo kunnen ze tot 6 weken in de koelkast bewaard worden.).

Informatie over gebruik van koolhydraten in combinatie met diabetes. Diabetes dieet bijna koolhydraatvrij zeer Effectief. Lagere Bloedsuikers, minder Insuline, minder Medicatie. Aanpak hoe word ik 100. Als u suikerziekte heeft moet u de koolhydraten bijhouden van producten. Met de koolhydratentabel vindt u de koolhydraten van duizenden producten. Koolhydraten zijn de energiebron voor ons lichaam.

Lees hier verder hoe u energie uit koolhydraten haalt en wat nu eigenlijk enkelvoudige koolhydraten zijn. Grip op, koolhydraten (GOK) is een bewezen succesvolle koolhydraatbeperkte methode die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen. Mensen met diabetes type 2 hebben een te hoog bloedsuikergehalte. Hierdoor kunnen complicaties ontstaan, zoals hart- en vaatziekten, nierziekten en slechtziendheid. Diabetes mellitus (letterlijk 'honingzoete doorstroming is een aandoening die wordt gekenmerkt door herhaaldelijk verhoogde bloedglucosewaarden (hyperglykemie).

Blokkeren van koolhydraten en vet: vet-blokkers

Ja, diabetes type 2 bachbloesem is ook voor jou te verminderen! Heb jij diabetes 2 dan kun ook jij je diabetes helemaal of bijna helemaal omkeren. . bekijk de documentaire die is gemaakt over het programma keer diabetes om van. Voeding leeft, vergroot waarin je de deelnemers kunt volgen die met succes hun diabetes omkeerden.

Gezonde leefstijl loont bij diabetes - gezondheid

Anders eten kan diabetes type 2 wél omkeren. Door structureel ánders te gaan eten kun je diabetes wél omdraaien. Je hebt steeds minder medicatie nodig en vaak kan je zelfs verder zónder medicatie. De kans op complicaties neemt ook snel af en jouw kans om gezond oud te worden neemt enorm toe! Zo eet je jezelf gezonder met het nieuwe eten! Puur eten met minder koolhydraten en mér gezonde vetten. Niet minder eten, maar ánders.

En dat zoveel gezondheidswinst kan worden behaald, alleen door ánders te eten! Medicijnen bij diabetes eruit genezen je niet! Met de hulp van medicatie lijk je diabetes redelijk in de hand te kunnen houden. Maar deze medicatie geneest diabetes niet! Ondanks medicatie heb je nog steeds grote kans op complicaties. Zoals problemen met ogen, nieren, voeten, wonden en hart-e n vaatziekten. Ook zal je op den duur steeds zieker worden en meer medicatie nodig hebben om je diabetes onder controle te houden.

Sporten met diabetes - voor alle sporters van

Nog té weinig mensen weten dat diabetes 2 én veel complicaties van diabetes zijn om te draaien. . het nieuwe eten speelt daarbij de belangrijkste rol! Niet minder eten, maar ánders! Echt eten, met minder koolhydraten en meer gezonde vetten. TheNewFood heeft in de afgelopen jaren al veel mensen met diabetes geadviseerd over hun voeding. De resultaten zijn iedere keer weer spectaculair en fantastisch om mee te maken! Ook artsen zijn blij verrast! Zelfs huisartsen, diabetesverpleegkundigen en internisten kunnen vaak niet geloven dat bij deze mensen de bloedsuikers in korte tijd zó zijn gedaald.

Diabetes koolhydraten
Rated 4/5 based on 772 reviews