Naast 3D-cirkeldiagrammen, kunt u een cirkel-van-cirkel- of staaf-van-cirkeldiagram maken. In deze grafieken zijn kleinere. Het maken van grafieken is nooit heel eenvoudig geweest, maar in Excel 2013 kunt u nu alle stappen gemakkelijker uitvoeren. Begin met een grafiek die wordt. We beginnen met het cirkeldiagram we willen ipv een grijs vierkant er om heen een witte achtergrond. Selecteer het diagram en klik rechts met de muis. Selecteer een cel buiten de tabel en klik in de werkbalk Standaard op en Excel opent de wizard Grafieken met stap én van de vier. Inspireren met een Professionele powerPoint?

juist te klein zijn. Leg de muis er overheen en de muisaanwijzer verandert in een dubbele pijl. Je kunt ook de linker muisknop ingedrukt houden om de grafiek te verplaatsen naar een andere plaats op het werkblad. Ga in de tabel staan en klik op functietoets F11).

In dit geval Notebooks. Tevens is te zien dat de naam op het werkblad Tabel02 staat, in de cel. De waarden van de reeks staan in dezelfde kolom b, maar dan in cel B2 t/m. Onder de tabel zijn de namen van de vier regios te zien. Dit zijn de labels van de categorie-as welke te vinden zijn in kolom a, cel A2 t/m. Klik op de knop Volgende. Vanuit de tabel op het werkblad, laten we slechts een afslankpillen deel zien. Het kan zinvol zijn om dat deel van de tabel onder de grafiek te laten zien. Dit gaat door het vierkantje aan te vinken voor Gegevenstabel weergeven. Wanneer je zoals in het voorbeeld ook de legendasleutels (dit zijn de gekleurde vierkantjes voor "Notebooks" en "PC's laat zien, kan de legenda in de grafiek net zo goed uitgezet worden.

cirkeldiagram maken excel

Een cirkeldiagram toevoegen - office-ondersteuning


Zie hiernaast: Er is keuze uit 14 standaard grafiektypes, waarbij de bovenste vier de meest gebruikte zijn, maar afhankelijk van de gegevens in de tabel zijn andere standaarden wellicht beter. Per grafiektype is weer verbruik te kiezen tussen subtypes, zoals 2-dimensionaal, 3-dimensionaal of - bij een cirkeldiagram - de partjes los van elkaar. Om alvast te zien hoe de gekozen grafiek er uit komt te zien kun je op de knop "Ingedrukt houden om voorbeeld te bekijken" indrukken. Dit kan alleen als je het bereik dat je in de grafiek wilt zien reeds geselecteerd is wat nu niet het geval. Als de grafiek er goed uitziet, kun je direct op de knop. Hieronder worden de verdere stappen van de wizard behandeld. Er zijn twee reeksen te zien, omdat we twee producten willen volgen. Rechts van de tabel is een legenda te vinden waarin deze twee producten staan. De namen van die reeksen staan achter "Naam.

Een cirkeldiagram toevoegen - office


Få de nyttige tips her! Skærmbillederne i denne artikel blev taget i, excel 2016. Foruden 3D-cirkeldiagrammer kan du oprette et cirkeldiagram med cirkeludsnit eller et cirkeldiagram med. Met grafieken kun je in, excel ingewikkelde informatie op een overzichtelijke en ook nog eens aantrekkelijke manier presenteren. Dankzij een grafiek kun je in én oogopslag de stijging en daling van het aantal bezoekers aan je bedrijf zien. Hoe maak je een cirkeldiagram maken in Excel 2003 Microsoft Excel 2003 is een populaire spreadsheet en grafieken toepassing. Excel biedt een verscheidenheid van grafiek types die u snel kunt maken met behulp van de door u geselecteerde data.

cirkeldiagram maken excel

Selecteer de gegevens in uw werkblad die u voor het cirkeldiagram wilt gebruiken. Zie gegevens voor cirkeldiagrammenvoor meer informatie over de manier waarop gegevens in cirkeldiagrammen moeten worden gerangschikt. Klik op Invoegen cirkel- of ringdiagram invoegen en kies de gewenste grafiek. Na het maken van een eenvoudige data-reeks in een. Excel -werkblad, kun je de gegevens markeren en gebruiken om je eigen grafiek te maken. Je kunt leren hoe je een cirkeldiagram kan maken met Microsoft, excel voor het verbeteren van presentaties en persoonlijke of zakelijke projecten.

Hoe een cirkeldiagram maken in, excel, in, excel 2013, een cirkeldiagram maken neemt uitsluitend te ongetrouwd tikken-kies een grafiektype en, excel bouwt de taart met behulp van uw gegevens. De taart naar wens aan te passen, echter, vereist een paar stappen. Hur man skapar Procent cirkeldiagram i, excel, procent diagram, även kallad cirkeldiagram, används ofta symptomen i affärer och media. Cirkeldiagram speglar data genom att presentera en visualiserad andel av varje segment i grafen för jämförelse. Guide til at lave et cirkeldiagram i, excel. En simpel step-by-step guide viser gember dig hvordan du laver et cirkeldiagram i, excel.

Stapsgewijze instructies voor het


Je grafiek zal nu in het Excel spreadsheet verschijnen. 4, kopieer het bestand door op "Bewerken" en "Kopiëren" te klikken, wanneer het volledige diagram is geselecteerd. Plak dit nu in een rapport, word document of PowerPointpresentatie, ter ondersteuning van je gegevensreeksen. Ga weer terug naar het experiment met de wizard Grafieken, en daarna naar de verschillende cirkeldiagrammen die je vanuit de gegevensreeksen kunt construeren. Het staaf-van-cirkeldiagram en cirkel-van-cirkeldiagram bieden je de mogelijkheid om gedeelten van de gegevens te selecteren en in detail verder uit te leggen.

Het achtereenvolgend gebruiken van deze diagrammen kan de visuele flow van de presentatie versterken. Benodigdheden, datareeksen, rapport/PowerPoint/Word document, bronnen 137.

Word - extra 1 - grafieken

Hierna kun je vloeibaar het cirkeldiagram aanpassen via de " wizard Grafieken.". Deel 3, de wizard grafieken 1, bekijk het voorbeeld van je cirkeldiagram in afslank het venster "Brongegevens van grafiek". Controleer tweemaal of het gekozen bereik wel correct. Geef aan of de gegevensreeks in rijen of in kolommen staat. Als je de gegevens in een kolom hebt staan, klik dan op "Kolommen." 2, klik op "Volgende" om naar het scherm "Opties grafiek" te gaan. Selecteer het tabblad "Titel" om een titel te maken voor je cirkeldiagram. Selecteer het tabblad "Gegevenslabels" om de manier te kiezen waarop je gegevens worden gepresenteerd. Bijvoorbeeld, je kunt kiezen uit "Categorienaam" en "Percentage" om je gegevens in een standaard cirkeldiagram te laten zien. 3, klik op "Voltooien" wanneer je klaar bent.

cirkeldiagram maken excel

Les 3 Grafieken maken - joomla!

2, klik op "Invoegen" in het hoofdmenu. Selecteer "Grafieken" uit de lijst meter met opties. 3, selecteer het type cirkeldiagram dat je wilt maken. De opties zijn. Een regulier cirkeldiagram, een 3D-cirkel, of een cirkeldiagram met uitgelichte segmenten, een cirkel-van-cirkeldiagram of een staaf-van-cirkeldiagram, waarbij een deel van het cirkeldiagram in meer detail wordt weergegeven. Klik op de voorbeeldknop als je wilt zien hoe elk cirkeldiagram er uit zal gaan zien. 4, druk op de knop "Volgende" wanneer je het type grafiek hebt gekozen dat je wilt.

3, bewaar wijzigingen die je hebt aangebracht in het spreadsheet voor je verder gaat. Deel 2, gegevens selecteren. Selecteer de gegevens die je wilt gebruiken vergroot in het cirkeldiagram. Gebruik je muiscursor om alle te gebruiken kolommen te selecteren. Zorg dat alle gegevensreeksen aaneengesloten zijn. Zorg ervoor dat je de namen van de categorieën meeneemt in de selectie. Bijvoorbeeld, als er bovenaan de kolom een titel staat zoals "Verkopers" en de volgende kolom "Verkoopcijfers" als titel heeft, dan hoor je deze informatie ook mee te nemen, zodat de wizard voor het maken van het diagram alle gegevens op de juiste manier kan herkennen.

Excel 2016 gevorderd

Deel 1, het invoeren van gegevens 1, open een Microsoft Excel spreadsheet. Voer je gegevens in die je wilt gebruiken voor het maken van het cirkeldiagram. 2, creëer een eenvoudige reeks gegevens. Een cirkeldiagram wordt alleen gebruikt bij eenvoudige reeksen van gegevens over een bepaald onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld een cirkeldiagram gebruiken voor het bijhouden van de tijd die je hebt besteed aan je dagelijkse activiteiten. De reeks met gegevens komt dan in een kolom met de lijst van activiteiten, en in de andere kolom komt het aantal minuten/uren te staan die je er aan hebt besteedt per dag. Je kunt dit gebruiken in een zakelijk setting voor het vinden van de proportionele verkopen van je verkoopteam of de hoeveelheid internetverkeer die je binnenkrijgt vanuit een bepaalde bron.

Cirkeldiagram maken excel
Rated 4/5 based on 751 reviews